Welkom » De opvangruimte

De opvangruimte 

Wij wonen in de nieuwe wijk broekgraaf. Pal aan het Groene Hart. Veel groen, veel water. Het gevoel van buiten wonen. En toch met de fiets in ruim vijf minuten midden in het gezellige centrum van Leerdam. Dát is Broekgraaf. Wonen in het beste van twee werelden, tussen stad en platteland. Voor ons huis word er ook een speelveldje gemaakt.

De opvang vind bij mij thuis plaats. In onze woonkamer keuken, tuin en zolder.
Hierdoor is het een huiselijke sfeer en is het een beetje zoals thuis.

De woonkamer bevat genoeg speelruimte voor baby's en peuters. Er wordt gebruik gemaakt van hoge kinderstoelen, o.a. triptrap stoelen en Ikea babystoelen. Er is afwisselend speelmateriaal aanwezig, bv; trein, auto's/garage, werkbank, keukentje, poppen, blokken, klei, knutselmateriaal, boekjes, puzzels, spelletjes(memory etc). Voor de baby's is er een speelbox aanwezig, maar ook een speelkleed, babygym en wipstoeltje. Baby's kunnen zich vermaken met verschillende materialen, zoals knisperboekjes, geluidjes, lichtjes, knuffeltjes etc. Daarnaast maak ik veel gebruik van boekjes en zing graag liedjes met de kinderen. Door liedjes te zingen leren kinderen de wereld om zich heen te begrijpen. 
Het spelmateriaal wissel ik af, zodat kinderen uitgedaagd blijven.

 

Onze zolder hebben wij tot 'speelzolder' omgetoverd. 

Hier kunnen we uitgebreid dansen, van de glijbaan en op de wip, maar ook lekker een boekje lezen of filmpje kijken. Vooral als het slecht weer is zijn we hier veel te vinden.  

Ook in de tuin is er genoeg speelplezier.

Een stuk gras, een zandbak en genoeg pad om lekker te fietsen.

In de logeerkamer hebben we de slaapkamer van de kindjes gemaakt. Hier staan campingbedjes, en er komt een stapelbedje. Deze worden elke week verschoond en ieder heeft z'n eigen beddengoed.

En onze aller nieuwste aanwinst is de bakfiets, als we dan niet binnen, boven en in de tuin willen spelen gaan we er lekker met zijn allen op uit.

 

De zolder

_

De woonkamer

_

_

_

_

_

De tuin

Maak een Gratis Website met JouwWeb